HITC – Vår historie

HITC (Halland IT-Consult AS) består av anerkjente eksperter på Oracle og SQL Server teknologi. Vi jobber med drift som DBAer, samt utvikler integrasjoner mellom databaser og med interne/eksterne applikasjoner. Vi har gjort mange integrasjonsoppdrag, da spesielt innenfor shipping, mellom applikasjoner som f.eks. OCS, ShipNet, Amos, Milbros, TeroMarine, Agresso og MS Dynamics AX.

Fra enkeltpersonsforetak til AS

I 2005 ble HITC omgjort til AS, og Halland IT-Consult AS var et faktum. Vi satser i dag hovedsakelig på Oracle og MS SQL Server sin databaseteknologi, da vi har sterk faglig bakgrunn fra begge miljøer. Dette er etter vår mening de to ledende aktørene innenfor vårt naturlige marked, som først og fremst er i Bergen, men som også omfatter resten av Norge. Vi har i løpet av våre år innen markedet opparbeidet oss mange og stabile kunder som har vært med oss i lang tid, noen helt tilbake til etableringen i 1995.

Vårt hovedfokus er å stille med den beste kompetansen innenfor vårt fagfelt, og levere kvalitet overfor våre kunder. Vi ønsker at kunden skal føle at de er sentrale hos oss, og at de får det fokuset og oppfølgingen de fortjener. Hos oss skal kunden alltid ha tilgang til kvalifiserte konsulenter.

HITC ble startet i 1995 som et enkeltpersonsforetak av daglig leder, Victor Halland. Allerede da hadde Victor lang fartstid innenfor IT-bransjen, da han siden 1987 hadde jobbet som utvikler og databaseadministrator opp mot Oracle. Victor ble tidlig innleid av Oracle University som kursinstruktør, hvor han har holdt alle kurs som inngår i DBA-opplæringen. I tillegg ble han innleid av Oracle Support, og har dermed fått gleden av å jobbe i et godt miljø med meget høy kompetanse begge steder. Det var både utfordrende og hyggelig å kunne reise rundt til andre Oracle-kunder, og få lært bort kompetanse innen Oracle, samtidig som han fikk masse nyttig lærdom tilbake. I tillegg til dette tok han i mot så mange oppdrag for kunder som han hadde mulighet til.

Sertifiseringer

I dagens IT-marked er det svært viktig å vedlikeholde og oppdatere kompetansen. Vi har derfor høy fokus på dette og oppfordrer våre medarbeidere til å oppdatere seg ved å ta kurs og sertifiseringer. Vi kan derfor med stor glede gjøre våre kunder og samarbeidspartnere oppmerksomme på at vi har både MCP, MCAD og MCTS sertifiseringer i vår portefølje.

Samfunnsansvar

Vi ønsker å bidra og gjennom året støtter vi ulike veldedige organisasjoner. Gjennom Plan Norge har vi som bedrift adoptert en liten jente fra Paraguay. Som fadder gjennom Plan Norge støtter vi ikke bare den lille jenten, men også hele lokalsamfunnet. Vi har også støttet ulike organisasjoner som Unicef, Kreftforeningen, Røde Kors og LHL. Vi gir ikke julepresanger til våre kunder, men gir i stedet et beløp til en organisasjon som sørger for at pengene blir brukt på en måte som gavner flere. Vi vet at våre kunder setter pris på at vi gjør det slik.

Samarbeidspartnere

Vi er Oracle Gold Partner og kan hjelpe deg med alle typer lisensspørsmål.